Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w Panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
olej do smażenia 1/2 szklanki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mortadela 40 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w Panierce

1. Mortadele pokroić na plastry o grubości mniej więcej 1,00 - 1,3 cm.

2. Jajko rozmącić wraz ze szczyptą wegety.

3. Plastry mortadeli maczać w jajku a potem w bułce, można to zrobić dwukrotnie, wtedy skorupka będzie grubsza i chrupiąca.

4. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

5. Podawać z ziemniakami i surówką lub buraczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 01.03.2011 21:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak