Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami - wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 litra
buraki 2 kg
włoszczyzna 1/2 kg
kompot wiśniowy 1 słoik
ziele angiellskie
pieprz w ziarenkach
Liść laurowy suszony Prymat
uszka z grzybkami 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami - wigilijny

Włoszczyznę pokrój na kawałki. Razem z zielem, pieprzem i listkiem laurowym włóż do garnka. Zalej wodą i ugotuj wywar. Buraki obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj do zupy razem z kompotem wiśniowym. Gotuj pod przykryciem an bardzo małym ogniu, dopóki warzywa nie zmiękną. Pod koniec dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i zakwaś octem. Gotowy barszcz przecedź przez sito. Podawaj z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.10.2011 09:50
uwielbiam taki !
Margo1 17.09.2010 08:41
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak