Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz z wieprzowiny

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg
ziemniaki 20 dag
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyzka
czosnek 2 ząbki
sos pieczeniowy 1 łyżka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z wieprzowiny

Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Oddzielnie zrumienić cebulę i czosnek. Połączyć z mięsem, podlać wodą i dusić na małym ogniu. Pod koniec dodać sos, pomidory, obrane i pokrojone w kostke pomidory, paprykę pokrojoną w paski, ziemniaki pokrojone w kostke, wrzucić do mięsa, dodać przecier. Dusić do miękkości, doprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 09.12.2011 10:06
pycha
Jolanta40 01.09.2011 20:53
pyszne
edyta44 15.02.2011 13:13
wyglada apetycznie
Gosia32
Gosia32 25.01.2011 21:39
Pewnie jest pyszne
Koper 07.11.2010 08:08
Wygląda zachęcająco
Margo1 16.09.2010 22:28
apetycznie wygląda
Monika193
Monika193 16.09.2010 16:43
bardzo lubię bogracz
banditka 16.09.2010 12:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak