Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
makaron 2 garście
tłuszcz do smaku
fasolka szparagowa 1 garść
pietruszka 0,5 pęczka
indyk 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z indyka

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy mięso, wcześniej dokładnie umyte i oczyszczone. Gotujemy ok 10-15 min. Marchewkę kroimy w kostkę, cebulkę w piórka , czosnek w plasterki a fasolkę na 2-3 części. Warzywa wkładamy do garnka z mięsem i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy łupinkę z cebuli i przyprawy. Pietruszkę siekamy. Na talerz nakładamy makaron a następnie zalewamy rosołem i posypujemy pietruszką. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.01.2014 10:26
bardzo lubię
czekoladka_m 05.11.2013 18:20
uwielbiam rosół!
AURELKA 18.06.2013 22:27
rosół z indyka jest dla mnie najelepszy
RenataZ-et 23.11.2012 17:57
smaczny rosół :)
caralajna 09.08.2012 08:49
smacznie wygląda
IKrakowianka 01.06.2012 21:16
bardzo dobry
justyna111 19.09.2010 21:01
super
Lidia11 19.09.2010 20:19
fajny przepis
IlonaAlbertos 19.09.2010 19:36
uwielbiam taki rosół, ostatnio też robiłam z indyka. Pyszny.
IZABELA29 19.09.2010 10:43
można i tak tez kiedyś spróbuje
Iwusia 17.09.2010 22:44
raczej nie, ja daję bo bardzo lubię :)
IZABELA29 17.09.2010 20:23
czy fasolka zmienia jakos smak tego rosołu?
Margo1 16.09.2010 22:23
bardzo ciekawy rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak