Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patison faszerowany

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

patison 2 szt
pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 20 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
ser żółty
sól
pieprz
cebula 1 szt
olej
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Patison faszerowany

W patisonach odkroić górną część, wydrążyć miąższ, patisony ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju. Dodać utarte na grubej tarce pieczarki, poddusić, dodać sól, pieprz, przecier pom i ketchup. Wymieszać z ugotowanym ryżem. Farszem napełniać patisony, posypać utartym żóltym serem, piec w piekarniku około 15 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.08.2016 15:54
smaczne danie
Adam/ZUB3R 19.11.2013 22:00
wygląda smacznie
Iwusia 08.09.2012 23:06
bardzo smakowity przepis
zuzanna_z 29.02.2012 12:10
extra
rutynka 19.10.2011 08:37
wyśmienite
Iwona51
Iwona51 14.09.2011 10:55
smaczne
gosia561 12.08.2011 14:44
jem smażonego
gosia561 12.08.2011 14:43
jem smażonego
Ewa/kalapurtka 07.08.2011 19:28
ciekawe
Ewelina43
Ewelina43 24.11.2010 18:57
wyglada super
Margo1 21.09.2010 12:45
apetyczne
Monika193
Monika193 19.09.2010 10:13
fajny
Dorota76 17.09.2010 11:12
Musze wypróbować bardzo lubię faszerowane warzywa lecz patisona jeszcze nie jadłam
banditka 16.09.2010 12:59
ladnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak