Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek przekładany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masła,5 jajek,3 szklanki maki,szklanka cukru,2 lyzeczki proszku do pieczenia, . .
ugotowany budyn najlepiej waniliowy lub smietankowy . .
masło lub margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: placek przekładany

Z podanych skladnikow skladnikow zagniatamy ciasto.Dzielimy na dwie czesci.
Wykładamy na natłuszczoną i wysypaną tartą bułkę blachę.Na ciasto wykładamy marmoladę lub prażone jabłka,na nie ubitą pianę z białek.Posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.pieczemy na złoty kolor.
Po wystudzeniu przekladamy placki masą z ugotowanego budyniu zmiksowanego z masłem lub margaryną.Wstawiamy do lodowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 25.11.2010 10:08
wygląda bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak