Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajek 6
olejek waniliowy 1
margaryna 1
łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2
szklanka cukru 1
szklanki mąki ziemniaczanej 1/2
szklanki maki tortowej 1 1/2
budyń
budynie waniliowe 3
płaskie łyzki cukru 4
mleko 1 l
łyzka kopiasta masła 1

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z budyniem

Margarynę utrzec z cukrem, dodając żołtka, potem obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta, dobrze wymieszac drewniana łyżka. Ciasto podzielic na dwie części. Jedną częsć wylać na blachę, w tym czasie ugotować budyń. Ugotowany budyń wylać na ciasto. Przykryć budyń drigą częscią ciasta.
Piec 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak