Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki indycze

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
śmietana 18 proc
mąka
sól, pieprz
bulion warzywny 1 litr
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki indycze

Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tluczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwu stron. obsmazone mięso przekładamy do rondelka i na \"starym tluszczu\" smazymy cebulke pokrojona w kostke. Gdy sie zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości ok 45 min. Pod koniec dodajemy papryczke pokrojna w paski lub kostkę, czosnek granulowany i kucharka do smaku. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 05.03.2012 10:55
apetyczne
Grażyna13 17.01.2012 09:48
To by mi smakowało :)
BernadettaP 19.12.2011 07:28
smaczne:)
edyta44 26.10.2011 13:25
super
marcia71 05.07.2011 12:01
uwielbiam bitki
ewaa 26.06.2011 17:13
pycha
ben-ka 23.01.2011 15:20
Muszą być smaczne,przynajmniej dla mnie bo lubię drób.
Joanna108
Joanna108 10.12.2010 12:54
Nie robiłam jeszcze bitek z drobiu. Chętnie skorzystam z przepisu.
Emiliozo 01.10.2010 11:12
pyszne-polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak