Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuska zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 spore cebule
3 łyżki margaryny
4 kostki rosołowe
sól
½ łyżki mielonego kminku
ser żółty 20 dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: francuska zupa

Obrać cebulę i jak najdrobniej pokroić, przełożyć na patelnie dodając margaryny i smażyć na kolor złoty. Kostki rosołowe rozpuścić w wrzątku (1 litr), dodać usmażoną cebulę i gotować ok. 10 minut, dolać w międzyczasie wody. Dodać do zupy starty ser i kminek, doprawić- zdjąć z palnika. Bułkę pokroić w kostkę i zrobić grzanki na patelni z odrobiną oleju. Gotowe grzanki położyć na talerz zalać pyszną zupką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak