Zupa koperkowa z grzankami

Zupa koperkowa z grzankami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    2 pęczki
  • śmietana 12%

    100 ml
  • ser topiony

    100 gram
  • woda

    2,5 litra
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę gotujemy z kostkami 5 minut. Dodajemy drobno posiekany koperek i gotujemy kolejne 10 minut. Potem dodajemy ser topiony i gotujemy jeszcze 5-10 minut aż całkiem się rozpuści. Ja trzeba pomóc mikserem w rozpuszczeniu to pomagamy ;)

Na koniec wyłączamy i zabielamy śmietaną.

Podajemy z grzankami, które mam w innym przepisie.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jaheira11

07.05.2011 22:08
chętnie spróbuję koperkowej...

Lulus20

11.12.2010 19:26
fajny pomysł :)

banditka

25.08.2010 09:36
fajny przepis :)

Małgorzata113

11.07.2010 10:27
Bardzo fajny przepis.

Kate131

27.05.2010 15:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat