Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z karpia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 cebule
2 czerwone papryki
łyżeczka słodkiej papryki
natka pietruszki
sól
pomidory 2 szt.
karp 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z karpia

Rybę wypatroszyć, wymyć, odciąć głowę, odfiletować, podzielić na części; głowę i kręgosłup zalać wodą 91,5 litra), dodać pokrojoną cebulę, paprykę pokrojoną i pomidory. Gotować na małym ogniu 30 minut. Wyjąć głowę i kręgosłup. Wywar przecedzić. Warzywa przetrzeć przez sito. Doprawić sola i papryką w proszku. Do wywaru włożyć filety rybne i gotować na małym ogniu 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak