Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w grzybkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 g
grzyby suszone 6

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w grzybkach

Karkówke kroim dość grube plastry (1-2cm). Delikatnie rozbijamy pięścią i przyprawiamy przyprawą Prymat. Następnie obsmażamy je na rozgrzanym oleju z 2 stron i przekładamy do rondelka. Potem na tym samym tłuszczu smażymy cebulę aż będzie miękka. Po chwili dodajemy wcześniej wymoczone w wodzie grzybki i wspólnie przesmażamy. Całość przekładamy do rondla z karkówką, dodajemy bulion z kostki rosołowej i dusimy pod przykryciem po 30 min na kazdej stronie aż do uzyskania miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.03.2012 20:21
superowe
BernadettaP 22.09.2011 10:40
Coś w moim guście :-)
IZABELA29 06.07.2011 09:22
pysznie, a sezon na grzybki się już zaczął...
ben-ka 06.07.2011 09:16
z grzybkami:) to musi być pyszne!
Zoso 25.05.2011 20:13
lubię takie mięska :)
edyta44 29.01.2011 15:06
super polaczenie
Emilia22 24.10.2010 13:53
ale apetycznie wygląda
Joanna108
Joanna108 08.10.2010 08:48
Ostatnio po wysypie grzybów mam ich spory zapas ... może wypróbuję taką karkóweczkę też... :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak