Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela kilka krążków
jajko 1
łyżka mąki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Białko ubić na sztywną pianę. Połączyć z mąką, żółtkiem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Delikatnie i szybko wymieszać. Krążki mortadeli obtoczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ziemniakami i sałatką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 03.11.2013 21:51
nie przepadam za mortadelą
rosik93 15.05.2011 23:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak