Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z czereśni i porzeczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 75 dkg
cukier 1 i 1/2 kg
czereśnie 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z czereśni i porzeczek

Czereśnie włożyć do rondla, zasypać cukrem i zagotować Do czereśni wycisnąć sok z porzeczek-przez sito. Zagotować 10 minut i gorące nakładać do słoików. Zakręcone słoiki odwracać do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 29.08.2013 07:46
wspaniała!!!!!!!!!!!
ajres 17.03.2011 16:00
swietna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak