Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki pieczone w łupinach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki pieczone w łupinach

Jednakowej wielkości ziemniaki starannie wyszorować szczotką w wodzie. Osączone ziemniaki posmarować olejem a następnie naciąć na krzyż (nie przecinać). Ułożyć na blasze i piec w bardzo gorącym piekarniku. Po wyjęciu z piekarnika ziemniaki w miejscu nacięcia rozchylą się. W nacięcie włożyć kawałek masła i posypać posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem.
Ziemniaki można podawać z kefirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 30.10.2010 14:36
mniam............
basiulka20088 29.09.2010 12:22
super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak