Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łatka grzybowo-warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 dag grzybów
40 dag ziemniakow ugotowanych w mundurkach
zielony groszek
1 pomidor
sól, pieprz
sos musztardowy
2 łyżki rozpuszczonego kwasku cytrynowego w wodzie
2 łyżki musztardy
sól do smaku
cukier do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łatka grzybowo-warzywna

Obrać ugotowane ziemniaki, pokroić w plastry a następnie zrobić słupki. Grzyby oczyścić, ugotować, pokroić w plastry, przyprawić i wymieszać z sosem musztardowym. Ogórka obrać ze skórki pokroić w kostkę. Paprykę i pomidora sparzyć wrzątkiem i delikatnie usunąć skórkę, pomidora pokroić w większą kostkę, paprykę pokroić w paski cienkie. Wymieszać z ziemniakami i grzybkami. Sparzyć tego samego dnia ci się przygotowało sałatkę, lecz przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak