Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy deser

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 8 szt
konfitury 8 łyż
truskawki 15 dag
białko 1 szkl
cukier puder 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
masło 1 łyż
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy deser

Usunąć skórkę i pestki z brzoskwiń. Truskawki pokroić na połówki. Owoce skropić cytryną. Białka ubić na sztywno. Dodać połowę cukru pudru. Dosypać resztę cukru pudru i nadal ubijać. Do piany dodać cukier waniliowy i sok z konfitur. Lekko wymieszać. Połówki brzoskwiń ułożyć na półmisku do zapiekania, napełnić konfiturami, na każdą połówkę nałożyć pianę z białek. Zapiekać 20 min w temp. 160stop. Schłodzić, podawać truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xxmarzaxx 29.06.2011 20:40
mniam mniam
monia79 26.04.2011 21:29
warte uwagi
Krzysztof42 05.12.2010 14:27
ano musi
Emilia22 23.09.2010 07:20
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak