Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki śledziowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
mąka razowa 3 łyżki
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
Zalewa:
ocet 1/4 szklanki
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarenka
pieprz 4 ziarenka
cebula po 1 sztuce
marchew po 1 sztuce
śledzie 40 (z solanki)

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki śledziowe

Śledzie, po uprzednim namoczeniu, mielimy w maszynce. Dodajemy mąkę, jajko i drobniutko posiekaną cebulkę. Wyrabiamy jednolitą masę. Z masy ugniatamy niewielkie kuleczki, które smażymy z obu stron na oleju (jak klopsiki).
Do garnka wlać troszkę wody i cukier, podgrzewać mieszając aż cukier się roztopi. Potem dodajemy ocet i marchewkę i cebule pokrojone w krążki. Gotujemy ok . 15 minut. Gorącą marynatą zalewamy kulki. Powinny moczyć się kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 27.12.2011 22:39
pycha
Joanna108
Joanna108 30.09.2011 10:41
moje ulubione
Anna138 17.05.2011 23:03
pyszne
RenataZ-et 17.09.2010 21:04
Wygladają rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak