Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowe bułeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier puder 1/2 szkl
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 1 szt
gęsta śmietana 2-3 łyż
jajko 1 szt
brzoskwinie 8 szt
cukier 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe bułeczki

Mąkę i cukier puder łączymy i siekamy z masłem. Dodajemy żółtko, śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto owijamy folią i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Brzoskwinie myjemy, przekrajamy i wyrzucamy pestki.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Połowę krążków obkładamy połówkami brzoskwiń, posypujemy cukrem i przykrywamy pozostałymi krążkami. Zalepiamy brzegi i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 04.12.2010 13:20
jakie rumiane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak