Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 350 g
jajko 4 szt.
natka pietruszki 1 łyżka (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczny

Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać.
Następnie masło roztopić i dodać do niego jajka, kwasek cytrynowy oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Na sam koniec podgrzać na małym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak