Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z mięsem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z rosołu 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula
kasza manna 2 łyżki
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
sól
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Ciasto:
mleko 1 szkl
mąka 2 szkl
jajko
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z mięsem i pieczarkami

Pieczarki pokroić w kostkę i przesmażyć z cebulą, az woda odparuje. Mięso i przesmażone pieczarki zmielić w maszynce. Dodać resztę składników, wymieszać i formować małe kuleczki, lekko spłaszczyć.
Przygotować ciasto jak na naleśniki(ma być gęste). Maczać kulki mięsa w cieście i wrzucać na rozgrzany, głęboki olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać np. z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.03.2013 13:07
pyszności;)
Martysia 26.01.2011 18:40
Super, szczególnie do barszczu :)
agata1722
agata1722 29.11.2010 15:40
mniam bardzo apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak