Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z GROSZKU I RYŻU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 4 szklanki
oliwa 2 łyżki
masło 60 gram
cebula biała 1 sztuka
panccetta 50 gram
ryż 15 dag
zielony groszek 30 dag
mięta 1 garstka
sól
pieprz
parmezan 4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z GROSZKU I RYŻU

Oliwę rozgrzać razem z masłem po czym zeszklić na nich posiekaną cebulę po czym dodać pokrojoną pancettę.
Trzymać na ogniu około 2 minut i dodać jeszcze ryż.
Całość dokładnie wymieszać i zalać gorącym bulionem.
Gotować jeszcze 10 minut po czym wsypać groszek i gotować kolejne 5 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać listki mięty oraz parmezan.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać natychmiast po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 04.03.2011 22:17
super przepis
jolaxa1 10.01.2011 22:09
pycha
jolaxa1 30.12.2010 21:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak