Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski Mateusza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 200 ml
jajko 2 szt.
korniszony 2 łyżki (posiekane)
szczypiorek 2 łyżki (posiekane)
kapary 1 łyżka (posiekane)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski Mateusza

Jajka ugotować na twardo po czym obrać je ze skorupek. Żółtka posiekać a białka przetrzeć przez sito.
Następnie dodać do jajek majonez, korniszony, szczypiorek, kapary oraz grzybki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak