Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowo-ziemniaczany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

• 200 ml majonezu • 4 ząbki czosnku • 1 żółtko • 1 ugotowany ziemniak • szafran • sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowo-ziemniaczany

Obrany czosnek posiekać po czym rozetrzeć razem z solą.
Następnie szafran wymieszać z 1 łyżką wrzątku a ziemniaki przetrzeć przez sito i dodać do szafranu.
Dodać jeszcze żółtka, czosnek i całość dokładnie utrzeć.
Następnie nie przerywając ucierania dodawać stopniowo majonez.
Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak