Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
szczypta soli
jajko
żółtko jajek 2
olej 1 łyżka
Farsz:
jagody 500 g
cukier
śmietana
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

mąkę, sól, jajka, olej wymieszaj, dodawaj powoli wodę, wyrób gładkie ciasto. podziel na kawałki, każdy rozwałkuj, wytni szklanką krążki, na każdy kłaść jagody i troszkę cukru. Zlepić brzegi. Pierogi wrzucić na osolony wrzątek, gotować aż wypłyną na wierzch. polac masłem lub śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak