Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w sosie marsala

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wanilia 1 laska
truskawki 5 szt
brzoskwinie 4 szt
wino 250 (marsala)

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w sosie marsala

Brzoskwinie umyj, każdą przetnij na pół, wyjmij pestki. Ułóż owoce jedną warstwą w dość szerokim rondlu, zalej winem. Doprowadź do wrzenia, wrzuć przeciętą na pół laskę wanilii i zmniejsz płomień.

Gotuj brzoskwinie przez około 15 minut, od czasu do czasu obracając. Pozostaw w garnku do wystudzenia. Następnie umyj truskawki i porzeczki. Pozostaw je przez jakiś czas na sicie, żeby dokładnie obciekły.

Brzoskwinie podawaj na płaskim talerzu obficie polane syropem z wina. Ułóż obok truskawki i porzeczki. Brzoskwinie można podać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 03.12.2010 14:12
nie znam tego marsala

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak