Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do zimnych ryb

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 2 łyżeczki
żółtko jajek 6 szt.
cukier 6 łyżeczek
oliwa 2 łyżki
jajko 1 szt.
ocet 1 łyżka (3%)
ogórek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do zimnych ryb

Musztardę wymieszać razem z oliwą, żółtkami, jajkiem ugotowanym na twardo i drobno posiekanym, oraz posiekanym ogórkiem.
Doprawić do smaku solą, cukrem oraz octem.
Następnie dodać jeszcze posiekane grzyby, szczypiorek, kapary, koperek oraz oliwki.
Całość dokładnie wymieszać.
Podawać do zimnych ryb.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak