Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze smażonych pieczarek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazankowy 50 gram
por (biała część) 1 sztuka
woda 3 litry
śmietana 12% 75 ml
pieczarki posiekane 200 gram
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/4 łyżeczki
rosół z kury Kucharek 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze smażonych pieczarek

Gotujemy bulion na kostkach.

W między czasie smażymy pieczarki z porami około 20 minut.

Po usmażeniu wrzucamy do bulionu i dodajemy makaron łazankowy, dodajemy pieprz i gotujemy około 10 minut. Na koniec wyłączoną zupę zabielamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 28.06.2011 17:42
lubię pieczarki
berys18 31.03.2011 07:45
napewno smakowita
berys18 31.03.2011 07:45
napewno smakowita
IZABELA29 24.12.2010 12:19
ciekawe
Marta98 07.12.2010 19:05
pychotka na obiadek
stokrotka 25.10.2010 08:27
pychotka!
agnieszka214 22.09.2010 10:05
smaczne
anja3107 19.08.2010 13:27
mniam
sylwiachmiel 12.05.2010 20:14
gotuje,podobna,moge pozyczyc przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak