Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z szynki wieprzowej 1-1,5 kg
sól marynata 0,5 łyżeczki
sól do peklowania marynata 4 łyżki
majeranek do posmarowania 1,5 łyżki
delikat czerwony do posmarowania 1,5 łyżki
pieprz mielony czarny do posmarowania 0,5 łyżeczki
Przyprawa uniwersalna kucharek- do posmarowania 0,5 łyżki
sól do posmarowania 0,5 łyżeczki
woda 2 l
marynata 6 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona

Marynata:do wody dodać wszystkie składniki i umytą szynkę, przykryć i odstawić na 2 dni. Szynka powinna być cała zanurzona. Wyciągnąć szynkę osuszyć i natrzeć przyprawami włożyć do rękawa i pieczemy w piekarniku około 1h. Po wyjęciu rozciąć rękaw i wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 07.04.2013 12:41
super musi byc pyszne
MAR3STA 23.11.2012 19:14
super szyneczka
misia53 10.11.2012 20:40
takiej szyneczki trudno omówić
rzenia15 12.06.2011 10:46
pycha
SyMiki 25.03.2011 21:38
super
Edyta38 20.03.2011 08:49
ale super szynka!!!!!
Aniunia773 18.03.2011 13:02
super
peggysue 03.03.2011 21:26
sliczna
Jolanta40 06.02.2011 16:42
alternatywa dla kupnych wędlin
danusia19671 09.10.2010 20:37
Pyszna szyneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak