Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z powideł śliwkowych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 szklanki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1 mały kieliszek
powidła śliwkowe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z powideł śliwkowych

Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić bulionem po czym gotować nie przerywając mieszania do zgęstnienia, wówczas dodać powidła, wino, goździki oraz cynamon.
Całość dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i przetrzeć przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak