Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflak domowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
cebulka 1 cebulka
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
mąka 2 łyzki
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak domowy

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach . Połowę boczku i cebuli kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na złoto, odkładamy do ostudzenia. Resztę cebuli kroimy w drobną kostkę, dodajemy do utartych ziemniaków, wsypujemy mąkę, sól, pieprz (sporo), , wbijamy jajko, dokładamy przestudzony boczek z cebulą i mieszamy wykładamy do formy do pieczenia na to kładziemy boczek plastry i wylewamy na to znowu ciasto i wtedy zapiekamy i pilnujemy
około 1 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 10.05.2011 16:14
mniam....
wolochski 23.02.2011 22:50
super
Gonia555 17.01.2011 20:10
Ciekawe
Gonia555 17.01.2011 20:10
Ciekawe
anna180 01.01.2011 19:53
u nas to nazywa sie babka ziemniaczana:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak