Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskiwnie w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
żółtko jajek 3 szt
cukier 2 łyż
kakao 1 łyż
mączka ziemniaczana 1 łyż
brzoskwinie w puszce 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskiwnie w czekoladzie

Brzoskwinie osączyć. Żółtka utrzeć z cukrem, dosypać kakao i mączkę ziemniaczaną, starannie wymieszać. Mleko zagotować, przygotowaną masę zaparzyć wrzącym mlekiem, stale mieszając aby się nie zważyła. Kiedy polewa stanie się gęsta, odstawić, ostudzić. Połówki brzoskwiń ułożyć w salaterce lub szklanych pucharkach, zalać polewą, schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 02.12.2010 14:11
fajnie
iwona332 27.09.2010 00:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak