Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupka z ogórków kiszonych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórków kiszonych 5
mięso na zupę
marchewka
ziemniaki 5
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupka z ogórków kiszonych

Na początku do garnka władamy dobrze opłukane mięso i gotujemy na małym ogniu. Gdy na powierzchni wody zbierze się brzydki nalot tzw. szum, zbieramy go łyżką. Następnie możemy już posolić wodę, zwiększyć ogień, wrzucić jeden listek laurowy i 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy woda zacznie wrzeć do zupy ogórkowej wrzucamy obraną pietruszkę, seler, pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Wrzucamy też kostkę rosołową. Gdy ziemniaki trochę zmiękną wrzucamy do zupy starte na tarce ogórki kiszone. Zupę gotujemy jeszcze przez 10 minut dosmaczając ją dowolnie. Do osobnego kubeczka odlewamy dwie chochle zupy i rozrabiamy ją ze śmietaną, następnie wlewamy to do garnka mieszając. Jeśli śmietana nie jest zimna to zupa nie powinna się zważyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 04.10.2011 21:39
pycha
matii6 22.09.2010 12:38
ogórkowa dla mnie ulubiona
Kate131 17.09.2010 07:09
lubię taką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak