Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety grzybowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 50 dag
jajko 2 sztuki
cebula 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
mleko 120 ml
olej 7 łyżek
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety grzybowe

Bułkę namoczyć w mleku , odcisnąć.Grzyby myjemy , kroimy na kawałki.Rozgrzewamy 2 łyżki masła i 2 łyżki oleju podsmażamy grzyby.Dusimy do miękkości.Mielimy w maszynce wraz z bułką. Cebulę siekamy drobno i szklimy na łyżce oleju . Dodajemy do zmielonych grzybów oraz jajka i 3 łyżki bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.Podajemy gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 15.10.2013 07:55
smaczne :-)
halina16 28.05.2012 20:37
pyszne kotlety
aginaa 28.09.2010 18:09
uwielbiam grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak