Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 60 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
śmietana 70 ml
grzyby suszone 5 dag
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Grzyby gotujemy do miękkości. Mięso kroimy na 4 kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Ogórka kroimy w plastry, grzyby w paski, cebule kroimy w piórka. Kotlety smarujemy z jednej strony musztardą, układamy po plasterku boczku trochę cebuli, ogórki plasterki i grzyby. Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczką. Wkładamy do rondla na rozgrzany olej i opiekamy. Podlewamy wywarem z gotowanych grzybów, pozostałe grzybki od mięsa dodajemy. Przyprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 29.05.2012 21:00
pyszne
Iwona43 14.12.2011 10:12
super
berys18 19.04.2011 07:54
napewno są pyszne
berys18 19.04.2011 07:53
super przepis
aginaa 28.09.2010 18:08
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak