Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twarożek 3 ł
chrzan ze słoika 1\\2 ł
sól
szczypiorek posiekany
jajko ugotowane na twardo 5

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jajka

Ugotowane na twardo jajka przekrajamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżki wyjmijmy żółtka - delikatnie. Do małej miseczki wyłóżmy 3 łyżeczki twarożku , tylko białego , może być chudy , półtłusty, bardzo mało chrzanu- tak pół małej łyżeczki i żółtka. Doprawmy. I dokładnie zmiksujmy albo wymieszajmy. Napełnijmy białka i posypmy na koniec szczypiorkiem , najlepiej tym cienkim .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 22.03.2012 09:01
smaczne
babcia
babcia 22.03.2012 09:01
smaczne
Angelika10 02.11.2011 22:00
super
krzyniu1984 25.09.2010 17:59
fajne!
Beata73 24.09.2010 19:10
szybka przystawka!
alaaa 17.09.2010 21:45
lubię nadziewane jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak