Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z fasolą i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 40 dag
cebula 3 szt.
pomidory w puszce 1 puszka
zielona i czerwona papryka po 1 szt.
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
szczypta chili i cynamonu
ja cynamonu i kminku nie dodaję gdyż nie lubię
bulion 1 szkl.
fasola 1 puszka
oregano po 0,5 łyżeczki
Kminek mielony Prymat po 0,5 łyżeczki
sól po 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z fasolą i warzywami

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i cebulę, przesmażyć. Dodać zalewę z pomidorów, wymieszać i dusić kilka minut. Czosnek posiekać, a paprykę pokroić w paski. Do mięsa dodać czosnek, odsączone pomidory, paprykę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu 20 min. Dodać fasolę i dusić jeszcze 10 min. Ja podaję to z bułkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.06.2012 18:11
smaczne danie
SYLKA 24.06.2012 20:31
napewno rewelacja
adam1f 08.06.2012 00:05
dobre
romanrafal
romanrafal 21.03.2011 14:48
ciekawe
Grażyna13 14.11.2010 18:01
Podoba mi się :)
iwona332 19.09.2010 19:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak