Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaki z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podłużne ziemniaki 8 szt
krewetki 10 dag
śmietana 12% 20 dag
śmietana 22% 12 dag
cytryna 1 szt
koperek
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaki z tuńczykiem

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, ziemniaki umyć, osuszyć, nakłuć widelcem i zawinąć w folię aluminiową, piec około 1 godziny. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka rozdrobnić widelcem, zmieszać z papryką i krewetkami, śmietanami. Połowę cytryny podzielić na 8 cienkich plasterków, drugą połowę wycisnąć, koperek posiekać i dołączyć do pasty z tuńczyka, połączyć z sokiem z cytryny, przyprawić solą ziołową Prymat i pieprzem cayenne. Upieczone ziemniaki wyjąć z folii, naciąć na krzyż i rozchylić na boki w miejscu nacięcia. Każdy ziemniak posolić i włożyć trochę masła, napełnić pastą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.03.2012 16:20
super
Roman5 22.10.2010 11:52
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak