Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone skrzydełka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1 kg
sól
mąka 1-2 szklanki
woda letnia
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone skrzydełka

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki a resztę przeciąć na pół i obgotować je 7-10 min w wodzie z Vegetą lub kostką rosołową i liściem laurowym, zielem ang. i pieprzem. Wystudzone skrzydełka włożyć do miski i dodać sól i chilli (lub pieprz cayenne) dobrze wszystko wymieszać W misce przygotować ciasto naleśnikowe z jaja, wody i mąki i troszkę soli i w następnej misce przygotować panierkę z mąki pszennej i ziemniaczanej.
Skrzydełka maczać najpierw w cieście naleśnikowym a potem w panierce i smażyć na głębokim oleju aż skrzydełka się zrumienią około 10-15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.12.2011 20:02
dobre
Mariusz17 12.04.2011 16:59
pyszne są, próbowałem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak