Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po syczuańsku z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sosu sojowego 1 łyżka
olej do smażenia
por 1 duży
cukinia 0,5
marchew 1
sos
sos sojowy 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
mąka 1 łyżka
woda 3-4 lyzki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
polędwiczki wieprzowe 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po syczuańsku z cukinią

Mięso kroimy w grubą kostkę marynujemy wymieszanym sosem sojowym z chilli. Odstawiamy na 0,5 godziny.
Por kroimy w półplasterki, paptykę na cienkie paski, marchew w słupki, cukinięw półplasterki.
Sos: mieszamy wszystkie skadniki, odstawiamy.

Smażymy mięso na małej ilości tłuszczu ok 7 minut. Wyjmujemy. Na tą samąpatelnie wrzucamy marchew i por, podsmażamy, pod koniec dodajemy paprykę i cukinię. Zalewamy Warzywa sosem, dodajemy mięso, dusimy ok 7 minut.

U mnie podane z plackami ziemniaczanymi, polecam !!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 17.08.2011 22:50
pysznie wygląda
Agnik 13.05.2011 10:21
warte spróbowania
Henryka2 13.02.2011 23:13
Lubię kuchnię chińska, a ten przepis muszę wypróbować!
Tomek14 11.01.2011 15:53
ciekawe
mala2021 30.12.2010 15:50
podoba mi się ten przepis
traktorek 22.12.2010 15:45
i już wiem co zrobię z polędwiczki super
agnieszka189 02.11.2010 10:29
bardzo fajny pomysł
marta0906 23.10.2010 12:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak