Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
szpinak 10 dag
olej słonecznikowy szklanka
ziemniaki ugotowane w mundurkach kg
cebula 2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana

Ziemniaki obrać i jeszcze ciepłe przekręcić przez maszynkę; następnie dodać 3 surowe jajka, przyprawy i mąkę - z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Pozostałe jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Cebulę posiekać i usmażyć na tłuszczu; dodać szpinak, jajka i zieleninę; doprawić do smaku. Ciasto ziemniaczane rozwałkować,posmarować farszem i zawinąć roladkę. Blachę natłuścić; ułożyć roladkę i piec ok 45 min w temp 200 stopni. Podawać na gorąco z surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak