Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krupnik.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso, kości lub rosołowe do nagotowania wywaru
ziemniaki
marchew
kasza jęczmienna
przyprawa warzywna
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krupnik.

Na kościach gotuję wywar, przyprawiam suto warzywkiem, dodaje marchew. Gdy marchew zrobi się miękciejsza wyjmuję i trę na tarce o dużych oczkach. Od kości obieram mięso i wrzucam mięsko wraz z startą marchewką do wywaru, dodaje ziemniaki pokrojone w kosteczkę i kaszę oraz odrobinę natki pietruszki i soli do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.12.2013 16:27
lubie takie zupy
Ada-Gaba 07.02.2012 07:13
bardzo lubię
kasienka23 09.11.2011 15:44
dawno nie jadłam ale przekonałaś mnie
Wacław 19.09.2011 09:17
lubię krupnik !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak