Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łyżka sosu sojowego, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,sól,pieprz
imbir starty 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sos chili 2 łyżki
ryż 1 szklanka
polędwiczki wieprzowe 20 dag
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na ostro

Ryż ugotować, mięso, cebulę i czosnek pokroić. Na trzech łyżkach rozgrzanego na patelni tłuszczu zrumienić czosnek z cebulą. Dodać mięso i mieszając chwile smażyć na dużym ogniu. Pod koniec smażenia przyprawić do smaku imbirem,chili i sola,wymiesza z ugotowanym ryżem. Jaja ubić z sosem sojowym, usmażyć cienkie omlety,pokroić je w cienkie paski. Ryż z mięsem przełożyć na półmisek i udekorować paseczkami omletu,posypać pietruszką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 24.04.2012 13:36
fajny przepis
romanrafal
romanrafal 21.07.2011 17:26
fajne
Ewelina47 27.04.2011 13:38
mniam
Bożena13 27.03.2011 15:46
muszę spróbować
Bożena13 27.03.2011 15:46
muszę spróbować
Bożena13 27.03.2011 15:46
muszę spróbować
wolochski 18.01.2011 18:36
super
wolochski 18.01.2011 18:36
super
Mario1 10.10.2010 10:55
Lubie ostre dania, fajny przeps

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak