Grzanka z bananami w krówkach

Grzanka z bananami w krówkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    4 kromki
  • cukierki krówki

    4 sztuki
  • mleko

    50 ml
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzanki przypiekamy w tosterze.

Banany obieramy i kroimy w plasterki. Wlewamy na patelnię mleko, kruszymy do niego krówki i dusimy 2 minuty na małym ogniu mieszając by się nie przypaliło. Dodajemy banany i po 5 minut z każdej strony dusimy aż sos całkiem się wchłonie w banany. Jeśli będzie za szybko podlewamy mlekiem bo banany muszą zmięknąć.

Wyjmujemy i kładziemy na ciepłe grzanki. Gotowe.

Można posypać cynamonem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

23.05.2011 21:37
ciekawy deser

Krzysztof42

01.12.2010 14:12
ciekawy deser

Marta98

27.10.2010 08:07
cud-miód

stokrotka

18.10.2010 09:23
Muszę to zrobić - fajne połączenie

Ela20

15.08.2010 20:38
To musi byc pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat