Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wiepszowa 0.5 kg
marchewka 6
cebula biała 1
pomidor dojrzały, obrany , 6
Kucharek przyprawa do potraw
kostka mięsna 2

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z marchewką

Łopatkę kroimy w cienkie 1 cm.paski .Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę .Pomidory obieramy ze skóry .W głębokim rondlu podsmażamy cebulę .Dodajemy mięso ,Smażymy do miękkości.Następnie dodajemy marchewkę i podlewamy odrobiną wody by ją zakryła.Gotujemy do miękkości marchwi. Dodajemy kostki mięsne. Pomidory obrane ze skóry kroimy w połówki i wrzucamy do rondla. Pomidor musi się rozgotowac.Doprawiamy do smaku kucharkiem ,pieprzem.Podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 20.01.2014 10:19
bardzo dobre.
kate.500 09.01.2014 08:05
pyszne mieso
olkaaa 02.04.2013 07:44
chyba się dziś skuszę
caralajna 19.12.2012 08:28
super
ben-ka 30.07.2011 09:44
smaczne:)
Mysiunia 16.09.2010 09:15
jadłam podobne danie i rzeczywiscie bardzo fajnie smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak