Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
olej 4 łyżki
mąka 1 1/2 szklanki
jaja 2 sztuki
sól
ser żółty 2 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

Z oleju, mąki robimy jasną zasmażkę. Rozprowadzamy mlekiem, studzimy. Jajka ubijamy i dodajemy do sosu. Dodajemy starty na tarce o dużych oczkach ser żółty. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak