Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 600 g
mleko 0,5 szklanki
bułka 1 namoczona w wodzie
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

Mięso rozrabiamy z 1 jajkiem, bułką wymoczoną w mleku, z pokrojoną cebulą i przyprawami. Formujemy prostokąt. Ugotowane jajka pokrojone w ćwiarktki układamy wzdłuż dłuższych boków. Całość pieczemy ok. 1h w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.03.2013 09:34
bardzo smaczna ta pieczeń z jajkami :)
smakowita 17.05.2012 09:26
bardzo lubię takie pieczenie
BernadettaP 30.11.2011 07:57
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak