Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z zielonych pomidorów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg zielonych pomidorów
1 kg cukru
sok z cytryny
Goździki całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z zielonych pomidorów

Pomidory umyć i pokroić na mniejsze części. Odłożyć do naczynia zasypać cukrem i skropić sokiem z cytryny po czym dodać odrobinę goździków i odstawić na około 3 godziny. Po 3 godzinach całość przełożyć do garnka i ugotować, gdy pomidory zaczną wrzeć odczekać 7 minut i zdjąć z ognia. Gorące konfitury przekładać do słoików i uszczelniać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak