Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada cielęca z selerem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler
czosnek 3 ząbki
sól
cielęcina bez kości 1,5 z udźca
oliwa 3 łyżki
śmietana 12-procentowa 1 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cielęca z selerem

Mięso rozbijamy pięścią na cieńkie płaty. Seler tarkujemy na tarce o grubych oczkach, następnie miksujemy go blenderem Bosch. Dodajemy olej lub oliwe, sól i ucieramy z selerem. Rozbite mięso przyprawiamy i smarujemy selerem. odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Potem tym czasie obsmazamy z wszystkich stron i przekladamy do brytfanny. Pieczemy ok 2h obficie podlewając sosem. Po upieczeniu mięsa dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek i dusimy ok 30 min. W razue potrzeby na koncu zaprawiamy sos smietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 23.05.2011 21:22
cos dla mnie
izapozdro 10.03.2011 16:36
smaczne
ben-ka 01.01.2011 13:35
Zjadłabym cielęcinkę ale nie mam:(
Tetiana 17.11.2010 12:52
mmm, pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak