Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo-wołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
udko z kurczaka 2 sztuki
mięso wołowe 1/2 kg
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
sól
grzybek suszony 1 sztuka
makaron krajanka
por 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo-wołowy

Mięso płuczemy, wkładamy do zimnej wody i powoli gotujemy na małym ogniu, ok.2 godz. Dodajemy oczyszczone warzywa, przyprawy. Cebulę \"podpalamy\", dodajemy do rosołu.
Rosół podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 21.09.2010 10:09
dobry:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak